Malungs hembygdsförening

Välkommen till Malungs hembygdsförening och Malungs hembygdsgård

Välkommen att besöka Malungs hembygdsgård sommaren 2017!

Vi har öppet måndagar vecka 27-33 kl. 11-12. Annan tid efter överenskommelse ring 0280-105 57.

Använd gärna våra stora gräsmattor för bollspel. Ring vaktmästare på tel. 0280-105 57 för mer info.

Vi har även öppet på hembygdsgården under Dansbands-veckan i Malung v.29 17-22 juli kl 11-12.

Under v. 29 finns även camping på området för dansbandsturister. Ring för mer info om camping och priser på 0280-105 57.

Öppet hus under Västerdalsveckan på Malungs hembygdsgård!

Våra byar sjuder av liv denna vecka då alla har en egen dag där det bjuds på aktiviteter, evenemang, kultur och matupplevelser.

Malungs hembygdsgård har öppet hus den 25 juli mellan kl. 10-15. Kom och upplev en fantastisk miljö med skinnutställning, parstuga (1700-talet) och fjös.

Fri entré!

Välkommen till en vandring i det gamla bondesamhället i Malung!

BYGGNADER PÅ GAMMELGÅRDEN I MALUNG

På Malungs gammelgård finns ett otal byggnader. Den kringbygda gården ska ge en känsla av en välbärgad gård från 1700-talet. Här finns lador, härbren, bodar och smedjor. Parstugan uppfördes 1926 efter rekonstruktionen av Jersstugan från V. Fors som var från omkring 1700-talet.

MINNESSTEN ÖVER SVEN BOHM

Vid Malungs Hembygdsgård har riksspelmannen Sven Bohm hedrats med en minnessten. Sven Bohm var en förgrundsgestalt i Malungs spelmanslag.

Han grundade Malungs spelmanslag 1948 inför en spelmansstämma, som arrangerades på Malungs Hembygdsgård.